Dnevni boravak za decu i mlade sa telesnim invaliditetom odnosno intelektualnim teškoćama „Alternativa“

Kome je namenjena usluga ?

Usluga je namenjena deci i mladima sa telesnim invaliditetom odnosno intelektualnim teškoćama  starosti  od 5 do 26 godina. Pravo na korišćenje usluge priznaje Centar za socijalni rad u saradnji sa nedležnom Interresornom komisijom.

Kako funkcioniše usluga Dnevnog boravka ?

Usluga dnevnog boravka je dostupna 8 sati dnevno, od 07 do 15h, pet radnih dana u nedelji.

Svim korisnicima obezbeđena je kvalitetna usluga, što obezbeđujemo svojim kapacitetima kako u pogledu prostora i opremljenosti, tako i upogledu broja zaposlenih, koji realizuju  sve programske aktivnosti u skladu sapotrebama korisnika i utvrđenim stepenom podrške. 

Svim korisnicima je obezbeđen prevoz od mesta stanovanja na teritoriji Opštine Zrenjanin do Dnevnog boravka i nazad. Takođe, obezbeđen je i ručak kao i užina u skladu sa razvojnim i nutricionističkim potrebama.

Pružanje usluge Dnevnog boravka omogućava korisnicima da u organizovanom okruženju i uz potrebni nadzor, zadovoljavaju razvojne potrebe, stiču i razvijaju životne veštine, samostalnost, socijalne, saznajne i druge važne funkcije.

Uslugom dnevnog boravka korisnici stiču pozitivno i konstruktivno iskustvo boravka izvan porodice, članovi njihovih porodica slobodno vreme za bavljenje radnim i drugim aktivnostima.
Usluga dnevnog boravka se realizuje kroz osmišljene programe, u planiranim i ograničenim vremenskim periodima.
Usluga dnevnog boravka pruža se deci i mladima sa telesnim invaliditetom odnosno intelektualnim teškoćama, koji imaju potrebu za dnevnom negom i nadzorom i podrškom u održanju i razvijanju potencijala, na način koji ne ometa njihovu uključenost u obrazovno-vaspitni sistem.

Ko je zaposlen u Dnevnom boravku „Alternativa” ?

U Dnevnom boravku „Alternativa” zaposlena su tri stručna radnika, stručni saradnik i saradnik-pratilac dece kao i vozač specijalizovanog vozila.

Kontaktirajte nas !

%d bloggers like this: