Волонтери Интеракт клуба и деца осликали унутрашњи део зида Сигурне куће

У суботу 1. октобра 2023. ггодине је одржана акција осликавања унутрашњег дела Сигурне куће, у којој су учествовала деца Интеракт клуба, дечији центар „Смајли“, као и девојчице из ликовне секције средње школе „Урош Предић“.

„На позив директорице Сигурне куће Невене Монтресор, која нас је замолила да улепшамо унутрашњи део ограде дворишта Сигурне куће, као и ограде и игралиште, деца Интеракт клуба Зрењанин, дечији центар Смајли и девојчице из ликовне секције 3 разреда средње школе „Урош Предић“, под руководством професорке Ђорђевић, одазвали су се позиву и направили су реплику једне слике која је израђена фебруара 2019., сликарке Александре Хелета Милошевић, која прича причу.

Слика се зове „Холандија петком“ и ми смо добили дозволу да направимо ту реплику, јер је у питању јако велика симболика. Прекрићемо између 6 и 8 метара зида, како би колико толико увеселили овај простор.“, рекла је Горјана.

Средства за ову акцију је обезбедила лично Горјана. Цео догађај ће бити снимљен и монтиран од стране деце из „Смајлија“, а у току догађаја се причало на енглеском, из разлога што су конкурисали за најбољи снимак Интеракт клубова у свету, за новчану граду коју ће поново искористити за неке лепе акције.

Извор: Информативни портал волимзрењанин